Mariannes syltade tomater

3 dl strösocker

6 dl vatten

2 st lagerblad

2 ½ dl vitvinsvinäger

färska rosmarinkvistar

Kanelstång

1 stor bit Habaneror eller mildare variant av chili

I stor vitlöksklyfta

Cocktailtomater på kvist (ger mer smak, gärna i olika färger)

Så här gör du

Sterilisera burkarna gör du enkelt i 100 graders ugn i 20 minuter.

1. Skölj tomaterna noga. Fyll en väl rengjord glasburk med tomater och rosmarinkvistar vitlöksklyfta och en kanelstång (gott är att ringla lite honung över)

2. Koka upp vinäger, socker, vatten, lagerblad och 1 cm ingefära
3. Häll den heta lagen över tomaterna, den ska täcka.

Låt tomaterna stå i rumstemperatur ett par dagar innan de äts. Blir godare efter några veckor

syltade tomater

 

rosmarin

kanel

 

 

 

habanero