Mina Recept

Julen i min tappningMums

Saffranspannkaka

  • ( 1 kg risgrynsgröt, färdig (2 plastkorvar) Fuskvarianten).

  • Koka risgrynsgröt med en klick riktigt smör, Jag gör på 7 dl mjölk

  • 1 paket saffran, (1/2 g)

  • 2msk strösocker

  • 3 st ägg

  • 1 dl skållad mandel

 

 

Tillagning

  •  Häll gröten i en bunke.

  • Mortla saffran och 1 msk socker till ett fint pulver och rör ner i gröten tillsammans med resterande socker.

  • Rör ner ett ägg åt gången till en jämn smet.

  •  Sätt ugnen på 200 grader.

  •  Häll kokande vatten över mandeln, häll av vattnet och dra av skalet från mandeln. Hacka mandeln grovt och blanda ner den i smeten.

  •  Häll smeten i en bakplåtsklädd ugnsform (ca 30×20 cm).  Eller i muffinsformar.

  • Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.

  • Servera ljummen med sylt och lättvispad grädde.

 

 

Leave a reply