Kallajästa Bullar

DEG

deg

1 liter mjöl
1 dl strösocker
1 Tsk bakpulver
150 gram smör
25 gram jäst
3 dl mjölk
1 ägg.

 

Fyllning 1

75gram smör
1½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 mtsk kanel

Fyllning 2

1 dl kokosflingor
75 gram smör
1 dl florsocker
Rivet skal av en lime eller 1 mts pressad citronsaft 

bullformSå här gör du

1) Blanda vetemjöl med bakpulver och socker, finfördela smöret i blandningen

2) Rör ut jästen i den kalla mjölken och tillsätt ägget.

3) Häll blandningen över mjölet och arbeta ihop till en deg.

kaffe

4) Låt jäsa under duk i 1½ timme

3) Rör ihop fyllningen

4) Läs en tidning eller bara vila med benen i högläge

5) Ta upp degen på lätt mjölat bord knåda den en liten stund.

6) Kavla ut till en kvadrat c:a 50×60 cm.

7) Skär eller sporra ut 24 – 25 fyrkanter

8) Fördela fyllningen, vik in hörnen mot mitten och tryck till.

9) Lägg i muffinsformar gärna i en muffinsplåt

10) Jäs under duk c:a 40 minuter

11) Ta en kort promenad

12) Sätt ugnen på 250 grader

13) Pensla bullarna med uppvispat äg

14) Grädda mitt i ugnen c:a 8 minuter

                                         15) Sätt på en god kopp kaffe och njut

ba